Truskawka z szypułką
MROŻONA TRUSKAWKA IQF NIE KALIBROWANA Z SZYPUŁKĄ
OPIS: Mrożona truskawka z szypułką jest ze zbiorów owoców zdrowych,całych, świeżych bez żadnych uszkodzeń bądź wgnieceń. Szypułka zostawiona. Owoce są mrożone przy pomocy technologii IQF, która umożliwia zachowanie smaku i kolory typowego dla owocu.
RODZAJ: Marmolada
JAKOŚĆ: Produkt nie zawiera ulepszaczy koloru, cukru ani żadnych konserwantów
GMO: nie dotyczy
ALERGENY: nie dotyczy
KOLOR: typowy dla odmiany
SMAK/ZAPACH: typowy dla mrożonej truskawki.
BRIX: 7-11% (mierzony przy 20 C)
JAKOŚĆ PRODUKTU (próbka 1000g):
- Ciała obce (kamienie, drewno, szkło, metale itp.): 0
- Szypułka/gałązka: 97%/1000 g
- Zlepione owoce: <0,2 %
- Zniszczone owoce: <0,1%
- Przerośnięte: <2%
- Niedojrzałe owoce <0,5%
Uprawy uprawiano w ramach GAP. Ilość pestycydów i metali ciężkich nie przekracza dopuszczalnych norm.
Charakterystyka mikrobiologiczna:
- Całkowita liczba < 10.000 cfu/gr
- Bakterie z grupy Coli <100 cfu/gr
- Enterobakterie < 100cfu/gr
- E. Coli < 10 cfu/gr
- Pleśń i drożdże <2,000 cfu/gr
- Salmonella: absence in 25gr
Proces zamrażania odbywa się za pomocą odpowiednich maszyn w krótkim czasie. Proces szybkiego zamrażania jest zakończony, gdy rdzeń owocu ma temperaturę -18 stopni lub mniej.
Zamrożone owoce po odszranianiu odpowiadają poniższemu opisowi: czyste bez żadnych zanieczyszczeń, koloru i smaku są typowe dla mrożonych owoców. Truskawki nie zawierają innego smaku ani smaku.
TEMPERATURA DO PRZECHOWYWANIA I DOSTAWY: -18 C
PAKOWANIE: 25 kg worek papierowy lub zgodnie ze specyfikacją klienta.
DATA SPOŻYCIA: 24 miesiące w temperaturze -18 C lub mniej.