Jabłko – ćwiartka ze skórką
IQF MROŻONE JABŁKO – ĆWIARTKA ZE SKÓRKĄ
OPIS: Owoce jabłka dostarczane są w stanie świeżym. Każda dostawa sprawdzana jest pod kątem ciał obcych i uszkodzeń. Jabłka są dokładnie myte, a następnie za pomocą maszyny ćwiartowane. Gotowa ćwiatka jabłka zawiera skórę. Pozbawiona jest gniazda nasiennego. Owoce są mrożone przy pomocy technologii IQF, która umożliwia zachowanie smaku i kolory typowego dla owocu.
RODZAJ: wszystkie odmiany
JAKOŚĆ: Produkt nie zawiera ulepszaczy koloru, cukru ani żadnych konserwantów
GMO: nie dotyczy
ALERGENY: nie dotyczy
KOLOR: typowy dla odmiany
SMAK/ZAPACH: typowy dla odmiany bez obcych zapachów.
JAKOŚĆ PRODUKTU (próbka 10 kg):
- ciała obce (kamienie, drewno, szkło, metale itp.): 0
- pestka: 1
- liście: 0
- szypułka: 1
Uprawy uprawiano w ramach GAP. Ilość pestycydów i metali ciężkich nie przekracza dopuszczalnych norm.
Proces zamrażania odbywa się za pomocą odpowiednich maszyn w krótkim czasie. Proces szybkiego zamrażania jest zakończony, gdy rdzeń owocu ma temperaturę -18 stopni lub mniej.
Zamrożone owoce po odszranianiu odpowiadają poniższemu opisowi: czyste bez żadnych zanieczyszczeń, koloru i smaku są typowe dla mrożonych owoców jabłka. Nie zawierają innego smaku ani zapachu.
TEMPERATURA DO PRZECHOWYWANIA I DOSTAWY: -18 C
PAKOWANIE: ?? kg karton lub zgodnie ze specyfikacją klienta
DATA SPOŻYCIA: 24 miesiące w temperaturze -18 C lub mniej.